Menu Close

ONZE DIENSTEN

Een technisch ontwerp omvat verschillende disciplines, of het nu een gaat om een HVAC installatie, een windturbine, zonnepanelen of een elektrische installatie. Door het juiste technische samenspel ontstaat een performant en efficiënt geheel. Onze experts en project managers begeleiden elke fase van het project.

Technieken

Het zijn de technische installaties die zorgen voor een aangenaam en veilig werk – of woonklimaat en een productieproces efficiënt laten verlopen.

Bij technieken schuilt de kunst in het detail. Onze specialisten engineeren technische installaties vanuit de behoefte van de klant, met veel aandacht voor duurzaamheid, comfort en financiële en praktische haalbaarheid.

Welke technieken beheerst CreteQ?

Gebouwtechnieken: verwarming, ventilatie, koeling, sanitair, afvoer van afval- en regenwater, elektriciteit, zwakstroom (branddetectie, data, telefonie,…).

Industriële technieken: verwarming, ventilatie, koeling, elektriciteit

Veiligheid & preventie

CreteQ beschikt over veiligheidscoördinatoren, zowel van niveau A, als van niveau B. Voor grotere complexe projecten kunnen we de volledige preventiehuishouding verzorgen: van bijstand bij het maken van ontwerpkeuzes tot het effectieve veldwerk tijdens de uitvoering en exploitatie.

Vanaf de ontwerpfase controleren onze coördinatoren de plannen, inventariseren ze de risico’s en vullen ze deze risicoanalyse aan met verbetervoorstellen.   Eens in de constructiefase is de veiligheidscoördinator een onmisbare schakel tussen alle betrokken partijen op de werf.  

Energiestudies​

Wil je op een efficiëntere manier koelen of verwarmen? Ben je benieuwd waar de grote energievreters in jouw gebouw zitten? Of vraag je je af of het zinvol is om te investeren in bijvoorbeeld een WKK-project? Dan kan je een beroep doen op onze energiedeskundigen. Wij bestuderen hoe jouw gebouw of industriële installatie scoort, geven advies voor het verbeteren van de energie-efficiëntie of begeleiden nieuwe energieprojecten.

Industriële elektriciteit​

CreteQ heeft een ruime expertise in het ontwerp van industriële hoog – en laagspanningsinstallaties. Naast het ontwerpen van installaties kan u ook bij ons terecht voor advies, risicoanalyses en opleiding.

Waarvoor kan u bij CreteQ terecht?

  • Engineering hoog – en laagspanningsinstallaties
  • Integratie van de decentrale productie in een elektrisch net
  • Kabelberekeningen
  • Begeleiding bij de regularisatie van afgekeurde installaties
  • Risicoanalyses volgens KB 04/12/2012
  • Opleidingen BA4/BA5

EPB & Ventilatieverslaggeving

Wie bouwt of verbouwt is verplicht de wetgeving rond energieprestaties en het binnenklimaat van gebouwen te respecteren. Deze regelgeving legt eisen op voor isolatie, technische installaties, ventilatie en oververhitting en zorgt uiteindelijk voor energiezuinige en gezondere gebouwen. CreteQ is een erkend verslaggever in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Wat doet CreteQ?

EPB-verslaggeving, ventilatieverslaggeving, blowerdoor-testen, luchtdichtheidsmetingen,  opmaak van energieprestatiecertificaten

Asbest- en sloopinventarisatie​

Hoewel het gebruik van asbest volledig verboden is, komen bij renovatie of sloop nog regelmatig asbesthoudende producten aan de oppervlakte. Het is belangrijk om deze fracties op een veilige manier te verwijderen en het andere bouwafval niet te contamineren. Om dat op een juiste manier te doen, stel je een asbestinventaris op.

Hoe verloopt zo’n sloop- of asbestinventarisatie in de praktijk?

  • We inventariseren de verschillende afvalfracties binnen de te slopen of te renoveren gebouwen
  • Afhankelijk van het type gebouw (residentiëel of niet? groter dan 1.000m3?) combineren we de asbestinventaris met een sloopinventaris
  • Voor de analyse van de fracties doen we een beroep op een door het FOD WASO erkend laboratorium. Zo garanderen we de juiste resultaten.

Duurzame energie​

Bij het bouwen van een windturbinepark, een PV-installatie of een WKK komt heel wat kijken. Een geschikte locatie vinden, subsidies en vergunningen aanvragen, aannemers aanstellen, etc.
Haalbaarheidsstudie, subsidie – en vergunningsaanvraag, engineering, aanbesteding, werfopvolging en oplevering, CreteQ begeleidt u doorheen het hele proces zodat u zich kan focussen op uw kerntaken. Ook na de oplevering staat CreteQ u bij met professioneel advies zodat u het maximum uit uw installatie haalt.

Hoe kunnen wij je helpen?

CreteQ vormt één aanspreekpunt voor al jouw vragen over technieken, EPB en veiligheid. Zo blijft je dossier onder één dak en binnen hetzelfde team. Wil je meer informatie over één van onze diensten? Vertel ons alles over jouw project en we bouwen samen aan een duurzaam en efficiënt eindresultaat.

Oplossingen die werken

Een innovatieve en duurzame oplossing voor de verwarming of koeling van een productiehal, de opmaak van een energieprestatiecertificaat of een complete asbestinventaris? Blader door onze referenties voor concrete voorbeelden van onze technische toepassingen, analyses of veiligheidsadviezen.